15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

- Asså hästar är så himla otroliga. Dom är så stora djur men så snälla. Dom är så gosiga och mysiga heltenkelt. Ridning är så sjukt. Det är så coolt att vi kan ha kontroll över så stora djur. Att vi kan få dom göra det vi vill. Och vi som rider är fett modiga. ;) Eller vad säger ni?


Gårdagens Ridpass

Hej!

Gårdagens ridpass på Zorán gick bra :) Han stretade emot lite i början men sen mjuknade han super bra. Rebecka följde med och fotade och hjälpte mig lite :D Så snart kommer bilder! Har inte så mycket att skriva om egentligen.. Det gick bra och jag är mycket nöjd.. :D Zorán har fått två nya träns också! :D Super fina tycker jag! Men som sagt, bilder kommer senare... Men idag blir det stor plugg som gäller. Har prov om en vecka och jag ska vara bra förberedd! :D Sen imorgon blir det hoppning på ridskolan! :D Kommer säkert på Arkas som jag hade förra veckan :) Det ska bli roligt :P Men nu blir det lektion igen.. Vi hörs! :)


Inte på topp..

Hej på er! Känner att bloggen bara blir sämre och sämre hela tiden.. tråkig känsla! Jag har inte haft varken ork eller lust att blogga, inläggsmotivationen har även den sjunkit och jag har noll idéer.
Ni hjälper inte heller till speciellt bra.. Statistiken går sakna neråt och kommenterarna ska vi inte tala om.. -för dom finns inte ens! Verkligen jättetråkigt att blogga när läsarna halveras och kommentarerna går i botten!

Det har ju heller inte varit någon bra uppdatering på senaste tiden och den skulden måste ju jag ta åt mig helhjärtat.. Har inte skrivit ett endaste vettigt inlägg på, jag vet inte hur länge! Ska verkligen försöka bli bättre, vi får se hur det går.. Men ska iaf försöka så gott de går!

Jag skulle iaf bli jätteglad om ni kunde kommentera mer, man ska väl inte behöva tjata sig till en endaste kommentar!? När motivationen ligger på botten får ni även jättegärna hjälpa mig att komma på inlägg och ämnen jag kan skriva om, ni förstår inte hur svårt jag har att komma på..!
Så nu får vi verkligen hjälpas åt, att få bloggen på topp igen! Vad säger ni? :)


Hihi, en söt bild från dagen då vi hämtade Malle, 10 april 2010 ♥

/Maria

Sötis häst! :)





- Åh underbara häst! <3


Veckans Annons



Typ: D -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Valack -  Födelseår: 2001
Nu när mina ponny år tagit slut är det dags för denna underbara ponny att gå vidare,
Gus är en valack född 2001 e. Pythagoras ue. Expo ox.
Han är väldigt känslig och kräver en mjuk harmonisk ryttare, och med rätt matchning
kommer denna ponny att gå hela vägen!

Han är snäll i all hantering.

Tävlad och placerad upp till LA dressyr.

Filmer:
http://www.youtube.com/watch?v=S31j5beFT88
http://www.youtube.com/watch?v=RxcFmyZ6EfA

Ring eller mejla för mer information.
Endast seriösa spekulanter!



Pris 75 000 kr

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

I stallet: Ehm.. Jag mockar, gör hö-påsar och gör kvällshinken.. Rider gör jag såklart också ;)

Till Vardags: Jag går i skolan 8.00-15.30 (ibland 16.30 elr 14.00).. Hemma sitter jag offtast vid datan eller tittar på tv. Sen på helgerna så är jag med kompisar och ja.. lite sånt :D

Förstog inte riktigt frågan men men.. ^^


13. Min högsta dröm

Min högsta dröm är nog att ha ett eget stall med massa fina hästar och tävla med dom :) Min dröm är nog att leva som Sigrid Bergåkra Berlund! Gud va hon lever ett bra liv! :D


Beige Outfit

Hejsan svejsan alla underbara människor! :D

Igår red jag Zorán i mina nya grejs från globen! :) Med det hade jag ett beiget schabrak :P Synd att ingen fotade bara. :/ Men ridpasset nu då.

Jag skrittade fram till ridskolan och tillbaka och fick sällskap av Sandra för hon skulle bli hämtad där. Sen red jag i ridhuset. Duktiga killen gick super igår med! Red nästan på volten under hela ridpasset. Han lossnade riktigt bra efter första galoppen. Lite stinstig blev han när Totta kom in och longerade/tömkörde Cartan. Men det gick super ändå ;) Gjorde lite små skänkelvikningar och dom blev också bra :) Sen övade jag på galopp från skritt. I höger varvet gick det as bra. Han fattade precis när jag bad honom om det. Däremot i vänster blev det inte lika bra. Fick till en hyffsad bra fattning men det blev aldrig galopp på direkten som i höger varvet. Men han var super duktig (som alltid).




Frågestund

- simple -



/Maria

26/11 - Uteritt på travbanan

Som sagt så red jag på travbanan idag som jag skrev på veckoschemat, tänkte nu berätta lite mer om ridpasset.

Var i stallet innan Globen så att jag ändå hann rida innan det blev mörkt, superskönt att för en gång skull typ kunna det! Blir ju så himla mörkt på kvällarna nu så man hinner ju inte komma till stallet ens så är det helt kolsvart ute.. Menmen..

Red iallafall bort till travbanan och travade först fram lite när jag kom dit, det var ganska lerigt men Malle var stadig på benen så det funkade iallafall, han tyckte verkligen att det var superroligt och längde verkligen på steget, det var typ som att sväva - det kändes verkligen som det!

Sen galopperade jag även i samma varv och det gick även det bra, Malle var snäll och lydig och tyckte det var superroligt att galoppera! ^^
Det var en sträcka på travbanan som det faktiskt var riktigt bra underlag på, det är iallafall bäst där då det även är raksträcka så där galopperade jag några gånger också, lite fram och tillbaka om ni förstår? Det gick också det bra, men gud så pigg Malle var, men lydig var han ändå så jag fick liksom ändå stopp på honom, dutti!

Det var en gång jag skulle galoppera uppför en uppförsbacke (där det var bäst underlag) och fattade galoppera strax nedanför, då la Malle av värsta bockningen så att jag verkligen höll på att flyga av, hade typ händerna vid öronen och kämpade för att hålla mig kvar, haha! Måste sett himla roligt ut..

Kul hade vi iallafall idag och det var ju det som var huvudsaken, bästa ponnyn! Sen skrittade vi hem genom skogen och även det gick bra, Malle var så duktig såå! :)







Malles vecka 48

Tänkte planera in Malles veckoschema nu och visa det för er, kommer börja från idag och planera ända tills på Söndag!
(Kommer ett längre inlägg senare om dagens ridpass också..)

Lördag: Uteritt på travbanan
Söndag: Skritt ut ca 30 minuter med lillebror
Måndag: Träning för Nicole
Tisdag: Skritt och lite trav utomhus
Onsdag: Markarbete + småhinder på utebanan
Torsdag: Träning från marken
Fredag: Vila
Lördag: Hoppkurs för Carina
Söndag: Hoppkurs för Carina

Blev ganska många dagar nu, men det gör nog ingenting hoppas jag? :)
Hade lite svårt att få ihop det med dagarna så att det varken blir för tufft eller för lätt för Malle, men det här tror jag blir ganska bra, kanske blir lite ändringar beroende på hur det ser ut med läxor, prov och liknande (skulle inte tro att vi har så mycket dock då halva klassen fortfarande är på prao) men det vet man ju aldrig.. ;)


Bilder från Globen!








Globen igår! ♡

Hola Amigos! ;)

Igår var jag på Stockholm Horse Show! Men jag såg inte klart.. Hundarna var hemma och dom behövde gå ut så vi gick 22.00 alltså en timme tidigt.
Det var iaf as grymt! Köpte två saker i Annexet också som jag ska visa er snart. Skulle vilja köpa fler saker men vi hade itne så mycket pengar med oss. Vi åker till hööks nästa helg ist ^^
Men igår var det iaf en lyckad kväll! :D Har ni varit och sett Horse Show eller ska ni det? Kommentera! :)


God natt

Har inte riktigt bestämt mig ännu om jag rider Malle före eller efter Globen, ifall det blir efter kommer jag ju aldrig hinna innan det blir mörkt och jag vill verkligen rida ut nu, passar helst på under helgerna då det fortfarande är ljust ute när man kan rida.. Vi går mot mörka tider!

Hur som helst tror jag nog att det blir ridning före föreställningen iallafall, så att vi kan rida ut och busa lite, tror Malle uppskattar det mest om jag ska vara ärlig!

Men då måste jag gå och lägga mig så att jag orkar upp imorgon så att jag hinner! Vi hörs mer imorgon innan + efter stallet och globen.. Ha det bäst! :)


Gullisen idag, så fin med nya tränset! ^^ ♥

/Maria

Utanför ramarna..

Måste bara fråga er läsare..

..vem hejar ni på i IDOL? ^^

Släng iväg en kommentar, nyfiken!


RSS 2.0